Vijesti

Dan sigurnosti djece i mladih u prometu – aktivnost na Trgu u centru Daruvara

Na Trgu u centru pred velikim brojem djece, vrtićanaca, osnovaca i srednjoškolaca, odgojitelja, učitelja i nastavnika iz daruvarskih odgojno obrazovnih ustanova edukativno, teorijski, praktično i pokazno održan je Dan sigurnosti djece i mladih u prometu. Aktivnost se provodi u gradovima u županiji nakon dogovora za poduzimanje mjera kada je situacija u prometu i stradavanje djece postalo alarmantno. Odgovorne osobe djeci su predočile što trebaju znati kada, kako i gdje sigurno za sebe i druge sudionike u prometu mogu preuzeti ulogu vozača prijevoznih sredstva poput električnih romobila i quadova.

Evo što je okupljenoj djeci rekla zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi:
Cegledi

Zamjenica župana Tanja Novotni Golubić skrenula je pažnju na kampanju koja ima za cilj osvještavanje djece i mladih po pitanju sigurnosti u prometu a koju je pokrenula Bjelovarsko-bilogorska županija:
Novotni Golubić

Upute o vožnji električnih romobila dao je Veseljko Ravenščak policijski službenik za poslove prometne policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Djeci su pružene osnovne informacije o vožnji quadova. Pripadnici Zavoda za hitnu medicinu demonstrirali su pomoć unesrećenima, pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Daruvar na štandu su predstavili promotivne materijale a osmaši Osmog A Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar Arsen Raduka i Leo Lukas Bartoš pokazali su kako se vozi električni romobil. Program se provodi u zajedničkoj koordinaciji Bjelovarsko-bilogorske županije, Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Vatrogasne zajednice BBŽ-e, Grada Daruvara, Crvenog križa Daruvar, zdravstvenih i predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Zajedničkim angažmanom cilj je stanje sigurnosti podići na višu razinu te smanjiti broj stradalih i poginulih u prometu s posebnim naglasnom na djecu i mlade.

Back to top button